Saturday 19 May 2012

Sfaturi pentru prima achizitie de aer conditionat

De obicei, odata cu venirea anotimpului verii incepem sa ne intrebam daca avem sau nu nevoie sa cumparam un aer conditionat pentru camera, si daca da, ce fel de aparat de aer conditionat ne trebuie. Exista, ce-i drept, cateva lucruri care trebuie luate in considerare atunci cand alegem un aparat de aer conditionat pentru camera, in acestea fiind incluse bugetul, tipul de aparat, numarul de BTU si cat de eficient din punct de vedere energetic este. Despre acestea vom discuta in cele ce urmeaza, sperand ca va vom putea ajuta sa faceti o alegere potrivita in ceea ce priveste aparatul dumneavoastra de aer conditionat.

In primul rand exista indoiala daca avem sau nu nevoie cu adevarat de un aparat de aer conditionat. Cel mai indicat ar fi sa achizitionat un aparat de aer conditionat nou toamna, atunci cand preturile sunt mai scazute, dar si in cazul in care cel pe care il aveti acum este vechi si nu sunteti pe deplin convinsi de capacitatea lui eficienta de functionare. In timpul verii, de obicei, aparatele de aer conditionat au preturi usor mai ridicat si sunt de asemenea mai greu de gasit. Cu toate acestea, daca nu aveti deloc un aparat de aer conditionat sau daca cel pe care il aveti nu mai functioneaza, cu siguranta nu prea aveti de ales si este indicata achizitionarea unui aparat nou.

Acum, in ceea ce priveste tipul de aer conditionat pe care ar trebui sa-l cumparati, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie sa va ganditi, mai ales daca sunteti la prima achizitie de acest fel. Aparatele de aer conditionat sunt impartite in 4 tipuri principale: aparate de aer conditionat de fereastra, aparate prin perete, unitati portabile si unitati centrale sau pentru intreaga locuinta.

Mai departe, trebuie sa trecem in revista si caracteristicile pe care aparatul de aer conditionat ar trebui sa le aiba, cel putin la nivel standard. Ar trebui sa va asteptati ca unitatea sa aiba un termostat reglabil, cel putin doua viteze de racire, doua viteze de ventilatie, precum si optiune de setare a eficientei energetice, care opreste ventilatorul atunci cand unitatea nu raceste. Aparatul de aer conditionat trebuie sa aiba un orificiu de aerisire reglabil, care va permite sa directionati aerul rece, dar si o setare pentru evacuarea aerului care permite aerului proaspat sa fie introdus din exterior. De asemenea, filtrul trebuie sa fie accesibil cu usurinta pentru a putea fi indepartat si curatat. Incercati, de asemenea sa obtineti garantie satisfacatoare din partea furnizorului sau a producatorului.

Cat despre capacitatea de racire a aparatului de aer conditionat de care aveti nevoie, trebuie sa stiti ca nu doar dimensiunea suprafetei camerei este cea care o determina. In afara de aceasta, exista mult alti factori pe care trebuie sa-i luati in considerare, precum numarul si marimea ferestrelor, directia in care este indreptata camera, cata umbra exista, cat de izolata este camera, cate persoane folosesc acea camera si chiar ce dispozitive si alte aparate, ca de exemplu calculatoare, exista in camera.

Este foarte important sa alegeti un aparat de aer conditionat cat mai apropiat de capacitatea corecta posibil. Exista foarte multe sanse ca o unitate de aer conditionat prea mica sa nu poata face fata racirii unei camere intr-o zi foarte calduroasa. In acelasi timp, o unitate de aer conditionat mult prea mare va functiona cu o mai mare dificultate si cu siguranta nu isi va atinge nivelul maxim de eficienta. In plus, aparatul de aer conditionat foarte mare instalat intr-o camera mult prea mica va raci mult prea repede  camera lasand un exces de umiditate in aer.


Tags: aer conditionat

No comments:

Post a Comment