Friday 8 June 2012

Gestionarea eficienta a apei in gospodarie

Gestionarea surselor de apa ar trebui sa ne preocupe in egala masura atat pe cei care locuim in orase sau alte comunitati mai mici si care avem la dispozitie un sistem centralizat de distributie a apei menajere, cat si pe cei care locuim in zone unde apa necesara gospodariei este obtinuta din puturile sapate in propria curte sau in locatii comune pentru mai multe familii. Oricat de neinteresanta ar putea parea informatia sau oricat am vrea sa ignoram avertizarile pe care le primim din diferite surse specializate, cum ca la nivel modial sursele de apa ar putea suferi in anii care vor urma o diminuare semnificativa a posibilitatilor de exploatare in regim normal, putem observa chiar noi cum apa devine in unele situatii de clima un element pretios pe care il putem utiliza cu mari dificultati in sensul captarii in conditii normale.

Din aceste motive, vizibile si mai ales practice, ar trebui sa avem un alt comportament in ceea ce priveste gestionarea eficienta a apei in gospodarie, prin utilizarea unor pompe de apa performante. La nivel individual, folosirea apei intr-o maniera eficienta se poate traduce in primul rand prin utilizarea unor echipamente si dispozitive finale de folosire a apei care sa fie in cea mai buna conditie tehnica, fara pierderi in sistemul de alimentare. Utilizarea unei pompe submersibile este una dintre cele mai oportune solutii tehnice moderne, care poate asigura utilizarea punctuala a apei in cadrul fermelor agricole, prin irigiari directionate si controlate eficient, sau in situatiile in care este necesara ridicarea apei cu ajutorul unor hidrofoare pompa submersibila la niveluri superioare locului de extractie, atunci putem sa spunem ca ne putem aduce contributia la reducerea risipei in ceea ce priveste utilizarea cel mai de pret element al naturii, apa.

O pompa submersibila asigura prima etapa in acest proces de utilizarea a apei, esential de altfel, adica aducerea la suprafata a lichidului atat de pretios pentru mentinerea vietii in general. Acest dispozitiv electromecanic a fost proiectat in asemenea maniera incat numai atunci cand exista cerere de debit intr-o anumita locatie, sa inceapa procesul de extractie si distributie a apei, iar imediat dupa terminarea solicitarii practic sistemul ramane in asteptare pana la o noua solicitate. In aceiasi maniera se comporata si un sistem de pompa hidrofor, care pe langa partea principala de extragere a apei din put, asigura si trimiterea acesteia catre consumatorii aflati la distante mai mari de sursa sau la niveluri mai ridicate fata de locul de extractie.

Toate aceste pompe apa contribuie la gestionarea eficienta a sursei de apa, eliminand risipa si consumurile inutile de energie electrica, aspecte care in mod real conduc la economie in bugetele fiecarei familii sau a unitatilor care au o activitate productiva ori de servicii catre populatie.

O atentie speciala trebuie acordata acelor situatii in care apa extrasa din puturi este utilizata pentru fermele agricole sau de animale care prin regimul special pe care il impune o astfel de activitate productiva au un necesar suplimentar de apa. O ferma pentru animale va putea folosi si gestiona eficient apa extrasa pentru asigurarea curateniei in ferma, iar ulterior apele uzate si incarcate cu deseuri fibroase sau animaliere vor putea fi maruntite cu o pompa cu tocator, pentru evitarea colmatarii si mai apoi a infundarii retelei de canalizare.

Oricare dintre aceste solutii tehnologice moderne veti utiliza este desigur importanta si partea economica de achiztionare a acestora. O solutie rapida si moderna de cautare a celor bune oferte este folosirea internetului pentru a putea gasi pompe submersibile ieftine sau hidrofoare ieftine, pe care firmele de profil le aduc in piata.

No comments:

Post a Comment