Tuesday 12 June 2012

Incalzire in pardoseala – o solutie energetica de succes

Pentru dezvoltatorii imobiliari sau pentru clientii finali, cuvantul incalzire in sisteme incalzire nu mai reprezinta nimic nou sub soare. Fie ca-si doresc incalzirea intregii locuinte sau doar o pardoseala mai calduroasa, toti acesti beneficiari ai tehnologiei de incalzire in pardoseala apeleaza cu incredere la firme de specialitate care produc sau/si instaleaza astfel de sisteme si care asigura si suportul tehnic necesar.

 

Sistemele de incalzire in pardoseala, mai exact cele de incalzire electrica, au devenit o alternativa reala si serioasa pentru celelalte sisteme de incalzire existente pe piata. Motivele sunt de ordin economic si al performantei energetice realizate. Un astfel de sistem este relativ ieftin la achizitie dar si in cadrul procesului de exploatare. Un alt argument este de ordin estetic, pentru ca de aceasta data, cablurile acelea detestate de toata lumea nu vor mai trebui instalate la suprafata, ci vor veni instalate in sapa de beton. Rezulta de aici o sursa de incalzire invizibila si un nivel de confort termic ridicat, pentru intregul corp omenesc, incepand de la picioare, trunchi, maini si continuand pana la cap. Singurele aparate care mai amintesc vizibil de un sistem de incalzire raman termostatele, cele care vin montate in perete. Durata de viata a unui astfel de sistem de incalzire poate atinge 80-100 de ani, si nu sunt necesare revizii periodice. Pare greu de crezut dar chiar nu este nevoie sa fie intretinute astfel de sisteme de incalzire prin pardoseala, sisteme care pe langa toate calitatile descrise pana acum mai au inca un avantaj, deloc de neglijat si anume sunt foarte silentioase, practic nu produc nici un tip de zgomot iar proprietarul nici nu stie ca il are instalat, el beneficiind doar de efectele sale benefice de incalzire.

 

Incalzirea electrica in pardoseala se realizeaza cu ajutorul apei fierbinti si astfel se realizeaza o caldura degajata uniform, de jos de la sol pana sus la tavanul incaperii. Asta spre deosebire de, sa zicem, radiatoarele montate pe perete, care distribuie caldura prea sus fata de sol, apoi aceasta se indreapta spre tavan si apoi se reantoarce spre sol, spre picioarele noastre, fiind deja rece. Dupa cum se poate vedea, metoda aceasta de incalzire electrica prin pardoseala este cu mult mai eficace si mai ieftina decat metodele traditionale. Renuntati la costurile exagerate si nejustificate ale centralelor, sobelor, caloriferelor si asa mai departe. Caldura prin pardoseala nu produce nici un alt cost secundar decat sa zicem achizitionarea unui parchet special, eventual cu folie de aluminiu. Asta din cauza ca, datorita variatiilor de temperatura care apar, datorita opririlor si pornirilor, se produc dilatari ale placutelor de parchet obisnuite si astfel pot aparea rosturi intre ele. Ganditi-va insa ca per total iesiti mult mai bine si mai economic din toata povestea asta cu incalzirea prin pardoseala, pentru ca o centrala pe lemne poate costa minim 2000 de euro si poate ajunge si la cifre mai mari iar instalatia pentru centrala poate atinge cifre si mai mari, undeva in jurul a 3000-4000 de euro. Corpurile de incalzire amplasate imediat sub nivelul podelei, odata instalate acolo isi fac treaba zeci de ani fara probleme si fara nici o grija de revizii sau lucrari de intretinere periodica. Nu mai sunteti nevoit sa dati banii nici pe rigips, pentru a crea corpuri care sa mascheze tevile deloc estetice. Astfel de instalatii sunt exemple tipice de pragmatism, de lucrari de tipul “set it and forget it”, adica o data instalate ele nu ne mai dau batai de cap si probleme timp de o intreaga generatie. Achizitionati cu incredere astfel de sisteme de incalzire, ele va vor face sa va simtiti la dvs. acasa precum un rege/regina rasfatat/a de caldura tropicelor, adica exact asa cum meritati!


Tags: solutii incalzire, sisteme incalzire

No comments:

Post a Comment