Monday 4 June 2012

Modernizeaza alimentarea cu apa a casei

Multe dintre locuintele aflate in zonele rurale sunt inca in stadiul folosirii apei pentru gospodarii prin extragerea acesteia din puturi clasice cu ajutorul galetii trasa pe un scripete. Fara indoiala ca farmecul rural al acestei metode nu poate fi pus la indoiala, insa exista situatii, mai ales in timpul verilor secetoase sau a iernilor in care gerul ingheata si apa si mainile, cand apa ar putea fi extrasa prin cu totul alte metode moderne si mai ales eficiente. Daca la aceste consideratii mai adaugam si faptul ca nu putine dintre locuintele aflate in mediul rural detin in gospodarie si mici ferme pentru animale, atunci munca familiei in cauza ar putea fi usurata considerabil prin utilizarea tehnologiilor noi de extractie si pompare a apei menajere sau pentru utilizarea in microferme.

O consultanta ceruta unei firme specializate care comercializeaza pompe de apa ar putea fi mai mult decat binevenita, in contextul expus si ar oferi familiilor interesate conditiile de montare in siguranta si cu randament maxim a unei pompe submersibile pentru ridicarea la suprafata a necesarului de apa curent in gospodarie. Situatia este cu atat mai simpla atunci cand deja exista un put de apa forat, dar nu este niciun fel de problema chiar si atunci cand este necesara forarea unui put nou pe care solicitantul il va putea realiza tot prin sprijinul unei firme specializate in astfel de lucrari. Ulterior pompa submersibila recomandata de tehnicienii profesionisti isi va lua locul in ansamblul de captare a apei si va lucra la capacitatea pentru care a fost proiectata.

Sunt multe situatii in care locatia gospodariei care demareaza un astfel de proiect poate sa fie situata pe un teren deluros, iar zona de captare a apei este amplasata la un nivel inferior acesteia. In astfel de conditii este utila si necesara cu siguranta utilizarea unei combinatii de pompa hidrofor, care va prelua sarcina de ridicare a debitului de apa extras la nivelul solicitat. Si in aceasta situatie de folosire a unui sistem de hidrofoare pompa submersibila, veti cere sfatul tehnicienilor in domeniu pentru a alege cel mai potrivit echipament, care in functie de solicitarea in fapt sa faca fata debitelor cerute in gospodarie.

Asa cum aminteam anterior exista gospodarii care detin si microferme pentru animale, pentru care folosirea apei este mai mult decat utila si importanta in pastrarea unei cauratenii optime pentru animalele crescute. De obicei, dupa curatarea spatiilor in care cresc animalele, apa uzata contine dejectii si resturi fiborase care se vor scurge greu in conductele de eliminare a apei. Pentru acest motiv se va putea folosi o pompa cu tocator care ofera certa solutie de maruntire a acestor deseuri fiborse si uneori animaliere pentru a nu crea probleme de infundare a conductelor de scurgere.

Odata definit necesarul tehnic al acestor echipamente, puteti sa faceti chiar dumneavoastra o mica cercatare cu ajutorul internetului si sa cautati cea mai potrivita solutie si din punct de vedere economic pentru bugetul pe care il aveti. Astfel cautand pompa submersibila pret sau hidrofor pret, veti putea selecta cea mai utila oferata care este in acest moment in piata, atat pentru hidrofoare ieftine, cat si pentru pompe submersibile ieftine.

Indiferent ce tipuri de pompe de apa veti utiliza in gospodarie, este util de retinut ca toate demersurile tehnice si in mod special instalarea acestor echipamente electromecanice se vor face prin respectare normelor de securitate a muncii si a tehnologiei de instalare, numai de catre tehnicieni autorizati in astfel de lucrari.

No comments:

Post a Comment