Monday 4 June 2012

Pasiunea de a asculta muzica - un microb greu de tratat

Pasiunile noastre ating uneori domenii la care nu ne-am fi asteptat de la persoane pe care le cunoastem, si nu numai, ajungand uneori pana la renuntari consimtite la unele lucruri fara de care altii nu ar putea trai. Probabil ca sunt putine persoane care nu au o pasiune, sau cel putin nu stiu ca o au, fiecare ducand „greul” unei anumite activitati care, aproape fara sa stie, ii acapareaza incet, incet. Unora le place sa citeasca si isi aloca aproape toate veniturile pentru cumpararea cartilor pe care le indragesc, altii sunt pasionati de masini si excursii, schimband in cursul vietii multe marci si vizitand cat mai multe tari, incercand parca sa dobandeasca cate putin din tainele fiecareia dintre ele.

Altii sunt pasionati de muzica, neputand practic sa se desprinda de un anumit gen muzical, sau sunt pur si simplu acaparati de tot ceea ce este sunet bine articulat si cat mai sensibil redat de catre aparatura pe care o detin. Microbul muzicii, pentru ca fara doar sau poate este un microb greu de stapanit, care odata instalat in urechile si sufletul melomanului nu mai poate fi indepartat cu nimic, face ca aceste persoane sa-si concentreze toata atentia si energia de care dispun asupra modului in care isi vor putea procura muzica preferata si dispozitivele audio cu care sa o poata asculta, oricand si oriunde.

Cand am spus oriunde nu este o greseala, pentru ca un meloman convins isi va lua cu el negresit un mp3 auto pe care il va conecta la un amplificator auto si astfel va avea cu el chiar si in masina muzica preferata. Chiar daca nu sunteti familiarizat cu aceasta abordare de a asculta muzica in propriul automobil, in drum spre locul de munca, sau si mai frumos atunci cand plecati in concediu, trebuie sa stiti ca tehnologia aparaturii muzicale este foarte bine reprezentata pentru acest segment de piata.

Marile companii producatoare de aparatura audio au simtit pasiunea si microbul melomanilor si au creat un amplificator si boxe audio, special concepute pentru a fi folosite in automobile. Aceste echipamente, boxe, difuzoare, sisteme audio in general sunt special adaptate pentru a putea functiona in conditiile specifice de utilizare in trafic ale unui automobil, pentru a putea rezista intr-un mod impecabil socurilor produse in timpul rularii automobilului si a temperaturilor care se pot inregistra in interiorul acestuia, mai ales in timpul verii, pentru a nu perturba in niciun fel auditia de calitate pe care orice pasionat o asteapta chiar si in propria masina.

Prin urmare un amplificator stereo de calitate alaturat unor difuzoare boxe alese special pentru a se „impaca” cat mai bine cu puterea acestuia, vor crea un spatiu special al sunetului si vor aduce pe loc bucuria celor care calatoresc in masina. Printre cele mai renumite si foarte bine apreciate marci in acest domeniu sunt sistemele compuse din boxe bose, amplificator yamaha sau chiar un receiver yamaha, care ar putea sa faca invidios si pe cel mai impatimit meloman, prin acuratetea si calitatea sunetului care va putea fi asculat.

In toata aceasta pasiune a ascultarii muzicii, este de luat in seama un aspect pe care din pacate unii „auditori” nu il inteleg. Faptul ca putem detine chiar in masina sisteme audio performante, cu puteri care uneori pot depasi lejer limita de suportabilitate auditiva a pasagerilor, asta nu inseamna ca trebuie sa abuzam in mod neprietenos de sunetul pe care il avem la dispozitie in boxe, ci mai degraba sa intelegem ca fiecare are dreptul sa asculte exact ceea ce ii place si mai ales la nivelul sonor si momentul in care doreste.

No comments:

Post a Comment