Saturday 30 June 2012

Nevoile unui om singur.

In multele momente ale zile cand nu esti inteles, atunci cand simti ca nimic si nimeni nu te mai poate inveseli. Atunci cand realizezi ca lucrurile nu merg asa cum ti-ai dorit, cand simti ca totul se prabuseste. O sa vezi poate niste ochi , ai unui animal de companie probabil , ce o sa iti imbunatateasca starea psihica. Dupa cum afla din ce in ce mai multi care ajung in aceasta situatie, cainii in general ne simt starea de spirit si reusesc de cele mai multe ori sa ne-o imbunatateasca. , nu este usor dar iata ca pot. Motivul pentru care daca gandim toate aceste lucruri poate fi acela ca este cazul sa ne luam un caine.

Dar trebuie sa observam ca acest animal nu va langa noi doar ca sa ne satisfacem aceste capricii, sau sa ne suplinim niste lipsuri ci sa invatam sa nu mai traim singuri, sa putem gandi mai mult decat ne permite sfera noastra egoista. Sa invatam sa iubim atat defecte cat si calitati. Sa invatam sa fim alaturi de persoanele pe care  le dorim si noi la randul nostru in viata noastra.

Trebuie insa sa fim atenti la foarte multe lucruri atunci cand vrem sa ne luam un animal de companie, in primul rand trebuie sa stim daca vrem ca acesta sa fie pui sau adult, va dati seama ca un caine adult se va obsinui mai greu cu membrii familiei, plus ca si traieste in jur de 14 ani asa ca probabil nu va fi pe langa dvs foarte mult timp asa ca dupa cum vedeti nu foarte multi isi cumpara caine adult.

    Cat despre pui, procesul de selectie este destul de riguros, depinde de rasa in primul rand, de pedigree apoi, de faptul ca are parinti sanatosi, apoi va fi si el controlat de catre un medic veterinar pentru a se stabili starea lui exacta de sanatate, in primul rand cainele trebuie sa fie vioi, sa aibe blana moala la atingere, sa aibe ochii curati si trufa umeda. Acestea ar fi primele semne ca avem un caine sanatos, ca si oamenii , cainii nu sunt atat de vioi atunci cand sunt bolnavi , iar ochii de regula sunt destul de importanti in a le citi starea de sanatate.

Cainele oricum trebuie sa treaca pe la o clinica veterinara inainte sa ajunga acasa. Apoi pe masura ce trece timpul cainele se va obisnui cu mebrii familie dvs si se va integra, este binecunoscut faptul ca va copia multe din stereotipurile pe care le vede , iar daca este un caine istet va ajunge la nivelul maturitatii unui copil de 3 ani, ceea ce inseamna destul de mult pentru un animal. Oricum trebuie sa va gasiti langa casa o clinica veterinara non-stop pentru ca in cazul in care catelul dvs sufera o accidentare sau exista o urgenta medicala sa il puteti duce cat mai repede sa il salvati, in cazul in care nu este asa ceva aproape de casa atunci trebuie cumva sa gasiti un spital ce dispune de o ambulanta veterinara ca sa poata transporta animalul dvs in cat mai multa siguranta catre spital, si pentru a I se acorda si lui ingrijirile necesare. Nu incetati sa oferiti iubire animalulului dvs de companie, acesta va va rasplati pe deplin si va reusi sa va infrumuseteze serile in care ajungeti singur si abatut acasa.

No comments:

Post a Comment