Tuesday 12 June 2012

Reconfigureaza conceptia de incalzire a locuintei

Consumul de energie pentru incalzirea locuintelor este un factor care detine o cota importanta in bugetul oricarei familii sau a intreprinzatorilor care detin activitati economice si care in mod normal isi desfasoara activitatea si in timpul sezonului rece. Variantele existente pentru incalzirea spatiilor de locuit sau productive nu sunt intotdeauna cele mai potrivite, in sensul randamentului in comparatie cu costurile pe care le implica aceasta utilitate. Prin urmare reconfigurarea catre alte solutii incalzire, este deja o prioritate pentru multi dintre noi, in special datorita faptului ca pretul platit deja nu mai poate fi suportat.

Prin reconfigurarea acestei utilitati, veti primi fara vreo urma de indoiala mai multa caldura in casa si exact in zonele in care aveti nevoie cel mai mult de aceasta. Daca pana acum doar ati auzit despre incalzire in padoseala, ei bine trebuie sa stiti ca aceasta solutie este adoptata de multa vreme in alte tari de pe continent, in special in cele nordice unde este bine stiut ca locuintele necesita solutii incalzire performante si economice in acelasi timp pentru a compensa clima vitrega a acestor zone.

Prin incalzire pardoseala veti putea reconfigura intr-un mod optim modul de distributie eficienta la caldurii in locuinta astfel dotata, prin faptul ca procesul de incalzire dinspre pardoseala catre tavan este net superior variantei clasice cu radiatoarele pe care le aveti acum, alimentate fie cu agent termic din reteaua centralizata, fie cu apa calda produsa de catre centrala proprie de apartament si care distribuie caldura direct spre partea superioara a incaperii.

Oricare dintre noi stie ca in orice incapere aerul cald se ridica in partea de sus a incintei, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca in acea zona nu exista niciun interes major de a avea o temperatura initiala ridicata atat timp cat zona nu este folosita. Faptul ca veti primi prin incalzirea in pardoseala caldura optima pentru zona tranzitata sau folosita pentru lucru este cu adevarat remarcabil si mai ales util si eficient. Aceasta varianta va elimina complet din designul interior al locuintei amplasarea radiatoarelor clasice din zona ferestrelor sau si a altor locatii cum ar fi zonele de acces ale holurilor locuintei, iar odata cu aceatea si conexiunile inestetice prin care acestea erau alimentate cu apa fierbinte. In acest mod, veti putea dispune de un plus de spatiu, precum si de libera exprimare a amenajarii interioare exact asa cum va doriti.

Din punct de vedere al temperaturii pe care acest sistem de incalzire padoseala il poate oferi incaperilor producatorii asigura realizarea unor valori care sunt perfect adaptate si gradate pe inaltime, incepand de la baza camerei pana la tavan. In acest mod, veti putea primi la nivelul la care stati cel mai des in incaperi, mergeti, priviti la televizor sau lucrati la calculator, o temperatura de circa 24 de grade Celsius, mai mult decat rezonabila pentru aceasta zona, in timp ce la jumatatea incaperii temperatura va fi de circa 22 de grade Celsius. Ceea ce se distribuie in zona tavanului se va situa la o valoare potrivita si anume se vor putea masura circa 20 de grade Celsius.

In conditiile vechi, prin utilizarea radiatoarelor clasice, toate aceste temperaturi ar fi fost exact in ordine inversa, iar in anumite conditii chiar mai coborate decat cele prezentate si in mod sigur obtinute prin sistemul de incalzire clasic.

Poate ca pentru inceput va este dificil sa luati o astfel de decizie de reconfigurare a tot ceea ce in zeci de ani ati stiut despre solutii de incalzire, insa puteti obtine multe alte informatii de la profesionistii in acest domeniu, cautand cu ajutorul internetului si amanunte despre parte financiara a acestui demers, prin accesarea variantelor multiple de incalzire pardoseala preturi sau incalzire pardoseala pret.

No comments:

Post a Comment