Tuesday 13 March 2012

Confortul meu datorita hidroforului

Fiecare dintre noi isi doreste o viata plina de confort si comoditati sau cel putin strictul necesar pentru a-si putea desfasura activitatile in bune conditii.

Povestind din propria experienta, mie de mic mi-au placut florile, in special trandafirii. Acesta este de fapt singurul meu hobby: iubesc foarte mult florile si imi place sa ma ocup de ele. De meserie sunt profesor, dar in timpul liber sunt gradinar. Dispun de un teren cu o suprafata considerabila in fata casei, pe care mi am dorit sa-l transform intr-o mare gradina de flori, adica de trandafiri. Zis si facut. Am si realizat lucrul acesta. Am transformat terenul din fata casei intr-o minunata gradina de trandafiri. Ba chiar mi-am deschis si o mica afacere pe baza acestui hobby- o mica florarie.Cum am realizat aceste lucruri? Va invit sa punem la cale o "strategie" care sa ne duca la evitarea cheltuielilor a mii de euro si mai ales,a unor greseli importante in gradina.  Vorba unui "clasic in viata" : una este sa uzi 10 trandafiri cu futunul si alta o suta sau mai multi. Am montat un hidrofor cu ajutorul caruia imi ud trandafirii.

hidroforul poate fi folosit atat pentru uz casnic cat si industrial.

Hidrofoarele sunt instalatii de ridicarea a presiunii apei reci, cu pompe cu sau  fara auto-amorsare pentru alimentari cu apa sau irigatii, pentru pomparea apei din fantani plus rezervoare aflate la adancime.

Acestea sunt si ansamblurile compuse din: pompe submersibile, vas de expansiune cu membrana, presostat, manometru si alte accesorii. De asemenea sunt si sisteme de alimentare destinate pentru alimentarea cu apa sub presiune in regim automat pentru aplicatii casnice si mici sisteme de irigatie in agricultura si horticultura, lucreaza in regim automat asigurand presiunea din sistem intr-un interval controlat de presostat.   

   Electropompa hidroforului porneste cand se atinge valoarea minima a presiunii reglate si functioneaza pana se atinge valoarea maxima a presiunii reglate.

hidroforul  pompeaza apa de care am nevoie  sa-mi ud trandafirii. Am reusit intr-un final sa mi vad visul cu ochii. Mi-am dorit foarte mult sa am propria mea gradina si propria mea afacere cu flori. Initial am luat in calcul plantarea trandafirilor si am ajuns chiar sa ma gandesc sa-i ud cu furtunul desi acest considerent echivala  cu urmatoarea zicala “ cu o floare nu se face primavara”. Practic asta am si facut la inceput, am udat gradina cu furtunul, desi imi lua destul de mult timp, risipeam foarte multa apa. Apoi mi-am luat inima in dinti si m-am interesat de un hidrofor, pentru a-mi usura munca si pentru a-mi desfasura activitatea in bune conditii. Intr-adevar lucrurile s-au schimbat complet dupa ce am montat dispozitivul,  au evoluat in bine. Acum cand imi ud florile o fac cu cea mai mare placere. Apa are presiune, estimez cam  cat consum in medie pentru gradina si il reglez la valorile preconizate astfel incat nici sa nuu inregistrez facturi imense la apa sau la curent. Am incercat sa imbin placutul cu utilul si pot afirma ca am reusit acest lucru pe deplin. 


pompa submersibila, pompa submersibila

No comments:

Post a Comment