Sunday 25 March 2012

Diferentele dintre laser tag si paintball

Multi dintre cei interesati de jocurile de echipa care imita scenariile militare au doua optiuni mai serioase pentru asta: laser tag si paintball. Paintball-ul a fost destul de popular acum cativa ani in Romania, mai ales pentru ca era destul de accesibil din punct de vedere tehnic, echipamentele fiind ieftine si usor de obtinut. Totusi, in ultima vreme, activitatile de tip laser tag arena au prins tot mai mult teren, si pentru ca e o activitate mai propice pentru copii. Multi dintre ei le cer parintilor sa le organizeze petreceri laser, care e una dintre cele mai cool si noi surse de distractie pentru copii in Romania. Oricum, laser tag e o activitate cautata si de adulti, mai ales cei din mediul corporatist, laser tag fiind o metoda foarte buna de team building. Daca ai inca dubii legate de activitatea care ti se potriveste mai mult, citeste lista de mai jos.

  • laser tag are mai putine restrictii legale, pentru ca nu are mai putine riscuri asociate. Paintball, pe de alta parte, e ceva mai controlat, si nu poate fi jucat de copiii foarte mici. laser tag, pe de alta parte, foloseste o tehnologie cu infrarosu care e complet sigura pentru sanatate.
  • laser tag nu implica durere, rani, contact fizic si nu e un sport “murdar”, pe cand paintball poate cauza rani, julituri si e cu siguranta murdar. Prin asta nu incercam sa discreditam paintball-ul, dar e mai bine sa fie evitat de cei care vor un sport light, dar totusi antrenant, in care agerimea e mai importanta decat rezistenta fizica sau agresivitatea. In plus, nu-ti vei strica hainele jucandu-l si nu va trebui sa pui pe tine ceva salopeta insalubra pentru a-l juca.
  • Conform statisticilor, laser tag are o baza de jucatori formata din persoane intre 6 si 60 de ani, fiind usor si accesibil tuturor celor care vor sa se distreze, pe cand paintball-ul e mai apreciat de barbati cu varsta intre 15 si 30 de ani. Paintball-ul e considerat mai spartan, mai barbatesc, pe cand laser tag-ul e o activitate mai lejera, pentru toata familia.
  • Armele cu laser au o raza de actiune mult mai mare decat armele de paintball. Armele de laser tag folosesc raze infrarosu care au o acoperire mult mai mare decat bilele cu vopsea din armele de paintball. Prin urmare, locurile in care se poate juca paintball (ori air soft) sunt mult mai mici decat o laser tag arena. De altfel, jocurile in aer liber de laser tag se pot desfasura pe terenuri de marimea unui teren de fotbal.
  • Zonele in care se poate juca laser tag acopera orice tip de teren, de la mare la padure, pe cand paintball-ul e de obicei jucat pe terenuri mici, imprejmuite cu plasa.
  • In cazul laser tag, nu trebuie cumparata “munitie” in mod regulat, ca in cazul paintball, unde va trebui sa cheltui bani de fiecare data cand vrei sa joci.
  • La laser tag e imposibil sa trisezi, pe cand la paintball nu chiar, pentru ca sistemul de contabilizare se face “dupa ureche” si e greu sa stii cand cineva e afara din joc, pe cand la laser tag se face automat, arma ta oprindu-se cand nu mai ai “vieti”. 

  • distractie copii, laser tag

    No comments:

    Post a Comment