Thursday, 22 March 2012

Tot mai multi elevi la scolile si liceele private. Ce spun parintii care platesc mii de euro pe an

stirileprotv.ro Sistemul privat de invatamant isi numara din nou bobocii! Si la scolile de 500 de euro, dar si la cele de peste 10.000 de euro pe an.

Dupa o perioada de stagnare, provocata de criza, reprezentantii scolilor particulare anunta iarasi cereri crescute, cu aproape 20%.

Parintii care isi permit sa plateasca aceste sume spun ca investesc in viitorul copiilor. Toate ofertele sunt prezentate intr-un targ de profil, deschis in aceste zile la Bucuresti.

Doamna Voinea cunoaste sistemul privat de invatamant de mai bine de 8 ani. Si-a inscris fata din clasa I la o scoala particulara, unde plateste cam 7.000 de euro anual. Acum trebuie sa-i aleaga liceul si experienta ii spune ca nu va fi unul de stat.

Ofertele sunt pentru parinti exigenti. Si evident, optionalele fac diferenta: balet, limbi straine, arte vizuale.

Si cum orice pretentie se plateste, parintii scot mii de euro din buzunar pentru educatia celor mici.

Daca la gradinite preturile pot ajunge la 4-5.000 de euro pe an, odata cu cresterea copilului, se maresc si taxele de scolarizare: 9.000 de euro pe an la clasele I-VIII si 20.000 de euro pentru liceu.

Diplomele sunt recunoscute, pentru ca scolile si liceele acreditate de minister au fost integrate in reteaua de invatamant.

Chiar si asa insa, exista inca o discrepanta majora intre ce pregatesc scolile si ce ar dori sa angajeze companiile.

No comments:

Post a Comment