Thursday 1 March 2012

UPDATE. Politistii au reusit sa-l prinda pe Zorro, tanarul care a agresat o clujeanca

Zorro are 21 de ani si le-a marturisit oamenilor legii ca ii batuse tinerei la usa cu intentia sa o jefuiasca. S-a pierdut insa cu firea si a atacat-o cu cutitul, punand-o in pericol de moarte.

Fata a ajuns la spital in stare grava, iar Zorro a primit deja mandat de arestare pentru 29 de zile si este cercetat pentru tentativa de omor. Cum mai are pe constiinta si in dosarele politiei niste furturi la activ, el risca pana la 15 ani de inchisoare.

O tanara de 19 ani din Cluj, care a uitat probabil invataturile mamei sale sa nu le deschida usa strainilor, putea sa moara la sfarsitul saptamenii trecute, dupa vizita unui necunoscut. Individul a atacat-o, a strans-o de gat si a injunghiat-o.

Ilinca este eleva in ultimul an la un liceu din Cluj si sta cu chirie intr-un apartament pe care i-l plateste mama ei, aflata la munca in Spania. Fata spune ca atacatorul i-a sunat la usa seara tarziu. A facut imprudenta sa-i deschida, insa cand a vazut ca e un necunoscut, n-a stiut cum sa scape mai repede de el. Individul s-a repezit insa la ea si a strans-o de gat, apoi a injunghiat-o cu un cutit. Cum fata apucase sa strige dupa ajutor, iar vecinii au deschis usile inspaimantati, intrusul a rupt-o la fuga pe scari. Fata a ajuns la spital in stare grava, iar politistii incearca sa elucideze misterul acestui atac absurd. „A sarit pe mine, din fericire am reusit sa ies pe hol sa strig ajutor si atunci au iesit vecinii, el intre timp a fugit. M-a injunghiat in spate, in plaman si de doua ori in bratul drept”, povesteste victima.

Ilinca e obisnuita sa isi poate singura de grija. Mama ei e plecata la munca in strainatate, iar cu tatal nu se intelege deloc. Acum, regreta impulsul de a-i deschide usa unui necunoscut, dar spune ca astepta o prietena in vizita si a crezut ca ea sunase la usa. Totodata, vecinii Ilincai sunt terorizati dupa acest atac. „I-a cerut un pahar cu apa si cand s-a intors i-a bagat cutitul in spate si in mana. Mi-e cam frica, ajung la 11 seara acasa”, spune o vecina.

Politistii au deja un suspect. Oamenii legii l-au gasit pe suspect in baza lor de date si spera sa il prinda cat mai repede. Este vorba de un tanar de 20 de ani, cunoscut pentru furturi din locuinte. Politistii au pus deocamdata aceste doua sigili pe usa apartamentului unde locuieste victima, care vor rame neatinse pana la incheierea anchetei. Mama tinerei este deja in drum spre casa, ca sa-i fie alaturi in aceste momente dificile.

No comments:

Post a Comment