Monday, 19 March 2012

Victor Ponta: Niciodata, in mod oficial si serios, USL nu a primit oferta de a prelua postul de premier

Victor Ponta afirma ca presedintele Traian Basescu nu i-a propus niciodata "serios si oficial" postul de prim ministru, dupa ce seful statului sustinuse duminica seara, la B1 Tv, ca i-a oferit aceasta functie liderului PSD, in cadrul unor consultari care au avut loc la Palatul Cotroceni, si a fost refuzat.

"Ca raspuns la aceste acuzatii mincinoase si neserioase, co-presedintele USL Victor Ponta neaga in mod categoric existenta vreunei oferte serioase si oficiale facuta catre USL, de catre Traian Basescu, la aceste consultari", potrivit unui comunicat de presa al Uniunii Social Liberale.

"Vedem din nou cat de iresponsabila este abordarea presedintelui. Nu a exista niciodata o oferta clara si formala adresata USL cu privire la preluarea postului de premier. Numirea Premierului Romaniei nu se trateaza in gluma, ci in mod serios, cu respectarea Constitutiei si a procedurilor oficiale", spune Victor Ponta, citat in acest comunicat,

Acesta isi exprima convingerea ca USL va primi acest mandat din partea alegatorilor si va avea sansa de a forma "guvernul, dupa alegeri, cu sprijinul unui Parlament legitim".

"Atunci, il voi primi si il voi trata cu toata raspunderea. Constat insa, cu ingrijorare, ca presedintele Traian Basescu are, in mod clar, are o lipsa de respect fata de mandatul pe care il vor da romanii", acuza Victor Ponta.

Presedintele PSD spune  ca "de mult timp" nu mai ia in serios "jocurile acestui om": "Din pacate, este inca presedintele tarii, dar asta este o alta poveste. Nu va mai dura mult. Lumea lui Traian Basescu se va termina in curand", potrivit sursei citate.

"Am avut surpriza refuzului mandatului de prim-ministru cand l-am oferit, in negocierile din 6 februarie, USL-ului, lui Victor Ponta. De doua ori, in discutii, am spus, intr-o forma sau alta, 'il propun pe Victor Ponta prim-ministru'. Prima data nu am primit nici un raspuns, a doua oara am primit un refuz. I-am propus lui Victor Ponta functia de prim-ministru din partea USL. Victor Ponta nu a spus nimic, a raspuns Antonescu si a raspuns... ala micu'... Constantin", a afirmat duminica seara Traian Basescu.

Ulterior, Ion Cristoiu a prezentat, tot la B1 Tv, cateva fragmente din stenograma in care se discuta despre functia de premier.

Daniel Constantin: "Eu ma asteptam ca la inceputul discutiei noastre sa veniti cu o propunere, pentru ca pana la urma dumneavoastra ne-ati invitat la dicutii si dumneavoastra..."

Traian Basescu: "Eu v-am facut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim ministru".

Daniel Constantin: "Am inteles. O notam ca pe o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degraba..."

Traian Basescu: "Nu..."

Daniel Constantin: "O posibilitate. Am inteles ca este o propunere. Noi credem ca alegerile anticipate..."

Potrivit jurnalistului, pana la acest moment, liderul PSD Victor Ponta nu a intervenit in discutia referitoare la posibila sa numire in functia de premier.

Traian Basescu: "Stati numai o clipa va rog"

Victor Ponta: "Sa nu ne dati ceva decoratii"

Traian Basescu: "Nu, nu, dar pot sa va dau"

Victor Ponta: "Nu, nu, va multumesc, i-ati dat lui Vanghelie, e suficient... "

No comments:

Post a Comment