Friday 23 March 2012

Solutii de incalzire pardoseala performante

Permanenta solicitare si cautare in gasirea unor solutii incalzire performante, care sa poata reduce intr-un mod real costurile cu energia consumata, au facut ca presiunea pusa pe proiectantii acestor solutii sa creasca de la an la an. Cum era de asteptat nici acestia nu s-au lasat mai prejos si au venit in intampinarea solicitarilor cu o inedita tehnologie care practic a revolutionat conceptul de incalzire pentru locuintele sau birourile pe care le utilizam, prin proiectarea unor sisteme incalzire economice si eficiente care vor fi complet integrate si cu o aparitie discreta in spatiul unde vor fi montate.

Este vorba despre incalzire in pardoseala, un concept care a stranit pe loc interesul beneficiarilor, care au sesizat rapid oportunitatea si mai ales beneficiile pe care acest nou sistem de incalzire pardoseala le va avea in economia spatiului si in mod cert a sumelor alocate pentru mentinerea unui echilibru termic satisfacator in locuinte sau birouri.

Baza acestui nou concept este folosirea unui spatiu complet neutilizat in economia unei locuinte sau a oricarei alte locatii cu destinatie apropiata de cea a unei case si anume spatiul de cativa milimetri care se afla sub materialul cu care veti decide acoperirea pardoselei.

Prin montajul unui labirint de conducte care vor purta agentul termic sau vor fi incalzite electric, se va realiza o dispunere perfect uniforma a viitoarei radiatii termice pentru camerea respectiva. Acoperirea acestui traseu termic se va putea face chiar cu sapa autonivelanta, iar apoi se va putea placa pardoseaua cu parchet sau cu alte materiale convenabile proprietarului.

Principalul avantaj al acestui sistem de incalzire in pardoseala, il veti resimti imediat dupa pornirea instalatiei, observand ca temperatura cedata incaperii va avea cu totul alta acoperire si stratificare pe inaltime. Astfel pentru zona apropiata pardoselei veti putea masura o temperatura care va fi cuprinsa intre 24 si 25 de grade Celsius, ceea ce reprezinta valoarea optima pentru o ambianta placuta in incapere. Daca familia are copii mici, aceasta valoare a temperaturii este cu atat mai potrivita, stiind faptul ca cei mici isi desfasoara o mare parte a timpul jucandu-se pe pardoseaua camerei.

In continaure masuratorile efectuate de specialisti au demostrat ca urmatorul nivel al temperaturii degajate in camera de un sistem de incalzire pardoseala, este cel la care stati pe canapea sau mergeti prin casa. In aceasta zona temperatura masurata se va ridica la circa 22 de grade Celsius, perfecta pentru relaxare privind la televizor sau pentru lucrul la calculator.

Zona superioara a camerei va beneficia si ea de aportul acestui sistem avand parte de pana la 20 de grade Celsius, aspect perfect normal pentru camera dumneavoastra.

Diferenta este evidenta fata de un sistem clasic de incalzire cu radiatoare montate pe perete si rezida in faptul ca varianta clasica producea o acumulare a temperaturii degajate in camera in parte superioara a acesteia, lasand astfel neincalzita chiar zona pe care o utilizam in mod obisnuit atunci cand stam in casa.

In plus faptul ca vor fi eliminate radiatoarele clasice si conducatele cu care acestea era alimentate, comporta un castig de spatiu in zona ferestrei si posibilitatea altor configurari interioare ale camerei. Cu toate acestea nu este obligatoriu sa eliminati complet vechea solutie de incalzire, cele doua putand fi active in acelasi timp atunci cand situatia particulara o cere.

Pentru o dimensionare corecta a acestui sistem de incalzire in pardoseala si definirea tuturor elementelor pentru accesorii incalzire, veti solicita expertiza profesionala a unei firme specializate, care va putea oferi si o estimare reala pentru incalzire pardosela preturi, prin prizma careia veti putea lua cea mai pragmatica decizie care se pliaza pe particularitatea locuintei sau biroului dumneavoastra. Investiti cu discernamant in confortul casei si veti avea de castigat de doua ori.


incalzire pardoseala preturi, accesorii incalzire

No comments:

Post a Comment