Friday 23 March 2012

Riscurile pe care o femeie si le asuma cand aprinde tigara. Studiul care trage un semnal de alarma

stirileprotv.ro Atunci cand isi aprinde o tigara, o femeie isi asuma mai multe riscuri decat un barbat care face exact acelasi lucru. Cercetatorii nu sunt siguri de ce, dar fumatul pare sa le faca mai mult rau femeilor.

Statisticile arata ca diferentele nu sunt deloc de neglijat: riscul de cancer pulmonar e de doua ori mai mare in randul reprezentantelor sexului frumos.

''Exista dovezi ca fumul de tigara este ceva mai toxic pentru femei. Ele prezinta riscuri mai mari sa se imbolnaveasca de cancer pulmonar, de bronsita cronica sau emfizem'', a declarat dr. Normal Edelman, Asociatia Americana de Pneumologie.

O ipoteza avansata de specialisti este ca, la acelasi numar de tigari fumate, organismul unei femei absoarbe mai multe substante toxice decat cel al unui barbat.

Un lucru cert - cele care iau anticonceptionale si fumeaza prezinta un risc cu 25% mai mare de a face cheaguri de sange.

Bolile asociate fumatului omoara peste jumatate de milion de femei in fiecare an, iar numarul creste ingrijorator. 10 milioane de femei au fost rapuse de acest viciu intre anii 1950 si 2000.

No comments:

Post a Comment